вторник, 31 март 2020 г.

Картофени топчета


 Бях се засилил да правя картофени кюфтета. За целта бяха сварени около 1 кг картофи и два моркова, съответно обелени и старателно намачкани с пресата. В тази смес добавих 50 грама масло, 200 грама натрошено сирене и 150 грама настърган кашкавал, малко черен пипер, щипка индийско орехче и няколко стръка ситно нарязан копър.
 Омесих яко и започнах да оформям малки кюфтенца като топчета.
 В този момент констатирах, че не съм сложил яйце, но след проба толкова ми харесаха, че просто си ги оставих така и сервирах поръсени с още копър и ситно нарязан пресен лук.
 Ами това си е - нито кюфтета, нито картофено пюре с добавки, а просто много вкусни картофени топчета.
 Бързо, лесно и много вкусно.
 Впрочем, вървят си и като мезе за питието.
 НАЗДРАВЕ!

2 коментара:

  1. Да разбираме, че се е получило едно студено мезе ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за хубавите рецепти!!!

    ОтговорИзтриване