Продукти:
Опичат се 10-а тънки палачинки по любима рецепта
500 грама телешка кайма с подправки се разрежда с малко пилешки или зеленчуков бульон – да стане като гъста каша и да може да се нанася спокойно с лъжица. Пък и така стават по-сочни…
Палачинките са намазват с тънък пласт от каймата и се сгъват като пощенски плик.
Всяка една се потапя в разбито яйце и се пържат в силно загрято олио до хубаво зачервяване.
Стават невероятни.
Хитринки:
Могат да се направят и по-малки като всяка палачинка се разреже на две…
След изваждането от тигана, веднага могат да се наръсят с настърган кашкавал.
Могат да се правят с най-различни плънки:
Правил съм с плънка от гъши дроб, със сирена и т.н., зеленчуци – важно е плънката да е сочна, а иначе става дзверска вкуснотия.