Това са възможно най-постните и с най-малко продукти палачинки, които съм правил. И които в интерес на истината се оказаха невероятно вкусни.
За направата са им са необходими 1 ч.ч. брашно, 1/2 ч.л. сол, 1/2 чл. сода, 2 с.л. олио и по 1 ч.ч. вряла вода и вода със стайна температура.
Брашното се слага в купа заедно със солта и содата; Водата се смесва с олиото и сипва при брашното при непрекъснато бъркане с бъркалка. Трябва да се получи с гъстота на обикновено палачинково тесто като при необходимост може да се добави или вода или брашно.
Получената смес се оставя да престои поне 15-а минути и сетне палачинките се пекат на умерена температура както всички останали.
Готовите се нареждат в чиния и покриват с капака на тигана.
Стават невероятно вкусни.
Вървят си както със сладко, така и със солено. А за пълнене са направо неустоими.
А да не казвам колко са подходящи за постещите изцяло.
Вървят си както със сладко, така и със солено. А за пълнене са направо неустоими.
А да не казвам колко са подходящи за постещите изцяло.