Нищо ново под слънцето.
Това просто е един начин да се направи странна "пица" без тесто и да е подходяща за такива, които имат глутенова непоносимост, а и им се хапва пица например.
То в общи линии няма и какво да се обяснява.
Необходими са ни картофи (след като пробвах се оказва, че е по-добре да се ползват варени), домати, колбаси (каквито има), настърган кашкавал, моцарела евентуално, риган, черен пипер, сол и т.н.
От снимките просто ще се види:
Картофите се нарязват на тънки кръгчета, леко се осоляват и намазняват. Отгоре им се нареждат и морковчета.
Нареждат се върху сача, най-добре да е застелен с хартия за печене.
Запичат се за 15-а минутки във фурната на 220С.
Ако са варени, дори не е необходимо и това действие.
В това време колбасът се нарязва, настъргва се кашкавала и пармезана.
Моцарелата се нарязва на тънки парчета.
Доматите се нарязват на тънки кръгчета след като се обелят.
Нареждат се доматите, посипват се със ситно нарязани пресен лук и чесън.
Запича се за още 5-6 минути.
След това се вади, нареждат се колбасите и се ръсват настърганите сирена.
Поръсва се с ригана.
Ползвам за такова нещо единствената готова подправка - за пица (риган, чубрица, черен пипер...).
Дозапича се до зачервяване (разтапяне) на сирената.
Отнема буквално 6-7 минути на 220С.
Остава само да я нарежем и да й се насладим.
НАЗДРАВЕ!