Нещо много лесно за изпълнение, което е просто един начин да се направят набързо агнешки котлетчета.
Необходими са агнешки котлетчета (според броя на човеците), царевично брашно, сол и черен пипер на вкус, настърган кашкавал.
Царевичното брашно се смесва със солта и черния пипер.
Котлетчетата се овалват добре в него и оставят буквално за 10-а минути колкото брашното да "дръпне".
Ако не се бърза, може да престоят така и 24 часа.
Пържат се в загрята мазнина до зачервяване.
Буквално по 4-5 минути от едната страна и 3-4 - от другата.
Вадят се в чиния, поръсват се с настъргания кашкавал и се изчаква кашкавалът да се разтопи леко.
Това е.
Лесно, бързо и Дзверски вкусно.
При това малко по-различно. По желание, преди пърженето могат да се потопят в разбито яйце, но това си е екстра.