Това е най-лесният начин да се приготви дзверски вкусен лаврак.
Приготвянето му отнема буквално минути и вероятно става по-бързо отколкото да напиша как се прави.
Необходим е по един лаврак на човек, сол, лимон и зехтин.
Естествено, без алуминиево фолио няма как да стане.
То в случая направо няма какво да се обяснява:
Лавракът се почиства с остър нож от люспите и от вътрешностите. Измива се добре, осолява се на вкус и обилно се поръсва отвътре и отвън с прясно изцеден лимонов сок.
От фолиото се откъсват големи парчета, които се намазняват със зехтин и след това лавракът се завива като в плик. Важното е единствено да е плътно затворен, за да не се разтече.
Пече се на 180С в предварително загрята фурна за около 20 максимум 25 минути.
От тук нататък няма какво да се обяснява. Най-досадната част е да се почисти от перките и кожата.
И остава само да се насладим на истинския вкус на хубавия лаврак, който си върви с любимото питие.
Каква ще е гарнитурата е въпрос на желание.
НАЗДРАВЕ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар