Тези кашкаваленки са страхотни както за закуска, така и като мезе към питието. Разликата в изпълнението е минимална.
Най-важното е, че освен минимума продукти, се ползват само купа, вилица, чаена лъжичка и касерола с олио.
1 голямо яйце, 3 с.л. кисело мляко, 1 ч.л. сода + малко лимонов сок, около 1 ч.ч. брашно и 1/2 ч.ч. настърган кашкавал - това за закуската,
а за мезето се увеличава количеството на кашкавала на чаша и половина, че и повече ...
В подходяща купа се разбива яйцето с вилица, добавя се киселото мляко, в което се загася содата с лим.сок и на части се добавя брашното като се бърка с вилица. Сипва се и настърганият кашкавал и пак се разбърква.
Получава се една ей такава доста гъста лепкава консистенция - почти като за мекици.
При необходимост може да се добави още малко брашно.
Просто трябва да държи форма.
В касерола се загряват поне два пръста олио (колкото повече по-добре).
С чаена лъжичка се гребва от тестото и с помощта на друга се пуща в загрятото олио. Количеството е малко - буквално колкото малък орех.
Пържат се много бързо и дори сами се обръщат в касеролата, ако олиото е в повече. Когато хубаво се зачервят, се вадят върху кухненска хартия.
Наистина са много вкусни.
По метода си на направия приличат на обикновени бухти, но заради много кашкавал са си направо кашкавалки.
Ето как изглежда една разполовена - много добре бухнала и на шупли .
Вкусни са както топли, така и изстинали.
А, че стават страхотно мезе за студено питие в тези жеги, може да бъдете сигурни.
а за мезето се увеличава количеството на кашкавала на чаша и половина, че и повече ...
В подходяща купа се разбива яйцето с вилица, добавя се киселото мляко, в което се загася содата с лим.сок и на части се добавя брашното като се бърка с вилица. Сипва се и настърганият кашкавал и пак се разбърква.
Получава се една ей такава доста гъста лепкава консистенция - почти като за мекици.
При необходимост може да се добави още малко брашно.
Просто трябва да държи форма.
В касерола се загряват поне два пръста олио (колкото повече по-добре).
С чаена лъжичка се гребва от тестото и с помощта на друга се пуща в загрятото олио. Количеството е малко - буквално колкото малък орех.
Пържат се много бързо и дори сами се обръщат в касеролата, ако олиото е в повече. Когато хубаво се зачервят, се вадят върху кухненска хартия.
Наистина са много вкусни.
По метода си на направия приличат на обикновени бухти, но заради много кашкавал са си направо кашкавалки.
Ето как изглежда една разполовена - много добре бухнала и на шупли .
Вкусни са както топли, така и изстинали.
А, че стават страхотно мезе за студено питие в тези жеги, може да бъдете сигурни.
Няма коментари:
Публикуване на коментар