То това нещо си няма дори и име, както и си няма рецепта, а и количествата са напълно произволни.
По-скоро мога да кажа какво направих и какво сложих.
Нарязват се ситни кубчета един два варени и обелени моркова, около 150 грама колбас (в случая поравно мортадела и шунка); 100-а грама кашкавал и малко по-малко пушена гауда, няколко каперсчета, идея магданоз и при тях се сипват три разбити яйца. Идея сол, щипка църно пиперче. носи и други подправки - въпрос на избор.Всичко това се разпределя в силиконови формички или стъклени огнеупорни купички.
Слагат се в тиган с капак, налива се вода на 5-6 мм от ръба на формите, покриват се капака и се оставят така да си се варят на водна баня докато най-отгоре се стегнат. Абе все едно, че се прави крем карамел, но на котлона, но не най-силната степен, а на средна сила - да къкри водата.
След като са готови, се слагат в хладилника да стегнат добре.
Сетне е ясно - вадене, резване тънкофайско.
Стават като страхотно мезе и дори малко трудно може да се познае, че на практика това е своеобразен варен омлет, защото другите съставки са преобладаващи, а яйцата са само за спойка.
Никакви усилия, а резултатът е изумителен. Струва си да се опитат.
Само да знаете как си вървят с водка!
Няма коментари:
Публикуване на коментар