вторник, 16 юли 2019 г.

Крехък свински врат на скара


  След като вчера писах за най-лесния печен свински врат на фурна, днес ще продължа с най-крехкия свински врат на скара. То не е рецепта, а просто си е един начин за направия.
Та вече писах, че половинка врат резнат по дължина се нарязва на филийки около 0,7 до 1,00 см, но колкото по-тънко, толкова по-добре. Овкусява се с универсалната подправка за месо, слагат му се 1-2 с.л. зехтин (олио) и малко алкохол - 50-60 мл (бърбън, уиски, водка, коняк ...) и престоява в хладилника поне 24 часа. Може и повечко.
Скарата се застила с подложката на BBQ masters (не е задължителна) и добре се загрява. Пържолките се пекат от двете страни общо една цигара време.
Като ги наредя си поля цигарката, слагам си чашка с питие и като стигна до половината, ги обръщам. И преди да я довърша, ги вадя в купа. 
За непушачите - общо около 6 минути.
Стават невероятно крехки и вкусни.
НАЗДРАВЕ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар