Възможно е да се окаже, че това ще е най-краткият пост в блога ми.
Само преди две седмици писах за домашната шунка в черво и в края споменах, че съм пратил третото парче да се пресова и да съхне на терасата.
Ето това е резултата.
Добре пресовано, цялото парче в благородна плесен.
Много добре държи формата си, въпреки че е малко меко като за сушен деликатес.
Невероятно ароматно и дзверски вкусно.
Преди една седмица.
Загуби 40 % от първоначалното си тегло.
Все пак в сместа за шунката имаше добавен лед.
Бих го оприличал на деликатесния си сушен врат тип роле Трапезица, но е по-мек и по-вкусен.
Финално - правете смело и НАЗДРАВЕ!
Хубаво, но покажи РЕЦЕПТАТА
ОтговорИзтриванеДал съм линка към рецептата. ПРосто съм отделил едно парче и изсушил. След като е написана един път защо да я повтарям. Тук същественото е в начина на обработката - сушенето.
ОтговорИзтриване